Businessclub The Duke

Geschiedenis

Bekijk hier nieuwsartikelen van voorgaande jaren.

Enerverende strijd om titel Zeelandse Golfkampioen 2012 op Golfpark De Leemskuilen

ZEELAND / LANDERD – Op zaterdag 1 september vond de tweede en tevens laatste editie van de Zeelandse Golfkampioenschappen plaats.  In een met zonovergoten decor streden 23 deelnemers om de titel van “Zeelands Golfkampioen 2012”. Per 2013 wordt het jaarlijks terugkerende toernooi opgeschaald naar een “interdorpelijk” kampioenschap voor de gehele gemeente Landerd.

De uitdagende 9 holes par-3 golfbaan van Golfpark de Leemskuilen vormde zaterdag 1 september wederom het toneel voor de tweede editie van de Zeelandse Golfkampioenschappen. De organisatie kreeg een deelnemersveld van 23 golfspelers gemobiliseerd. De weergoden waren de Zeelandse golfers bijzonder goed gezind, onder een strakblauwe hemel werd het informele maar prestatiegerichte toernooi gespeeld en de positieve reacties na afloop gaven blijk van enthousiasme.

Een enthousiaste Burgemeester, mevrouw Willy Doorn, roemde in haar openingswoord het Zeelandse initiatief en was bijzonder positief over de op handen zijnde transformatie naar een gemeentelijk “Landerds Golfkampioenschap”. De kampioenschappen gingen twee maal over 9 holes en er werd in de categorieën Taxas Scramble (1e 9 holes) en Strokeplay (2e 9 holes) om de prijzen gestreden. In de eerste 9 holes werd in teamverband gespeeld om het “Zeelands Kampioensteam”. Deze titel viel ten deel aan het team van Alex Scholz (hcp. 11.9), die samen met Marco Leemhuis (hcp. 36.0) en Harrie Kanters (hcp. 27.0) een resultaat van 17 slagen netto neerzette. De voor het toernooi belangrijkere tweede 9 holes werden door eenieder individueel gespeeld om de eervolle titel “Zeelandse Golfkampioen 2012”.

Deze titel met bijbehorende wisseltrofee en mooie wedstrijdprijzen werden binnengesleept door Miel Peperkamp (hcp. 36.0) met een netto resultaat van 23 slagen. Ongeacht de “dubieuze” hcp. van 36.0 maakt het bruto aantal slagen van slechts 34 deze eervolle titel ondubbelzinnig toch gerechtvaardigd. Een ogenblik voor aanvang van het uitgebreide buffet werd tevens de winnaar van de “nearest ball to the pin” op hole 1 bekend gemaakt, deze kwam tevens op conto van Marco Leemhuis. De organisatie spreekt nadrukkelijk haar dank uit voor de gewaardeerde sponsoren die dit schitterende initiatief mede mogelijk maken.

Stichting LGK zal spoedig naar buiten treden met een datum voor de spiksplinternieuwe 1e editie van de LGK, hiervoor kan men de website www.zeelandsegolfkampioenschappen.nl en www.landerdgolft.nl raadplegen. De wedstrijdleiding roept alle Landerdse golfspelers op om zich volgend jaar in te schrijven voor deelname aan het kampioenschap. Op de website kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief zodat men automatisch op de hoogte wordt gebracht van nieuwe ontwikkelingen.

Texas Scramble-wedstrijd
Flight 8 – 17 slagen netto, 26 slagen bruto
-Alex Scholz
- Marco Leemhuis
- Harrie Kanters

2e plaats, Flight 3 –18 slagen netto, 27 slagen bruto
- Fons Maas
- Mark van der Burgt
- Jolanda van der Linden)
Strokeplay-wedstrijd
1. Miel Peperkamp (hcp. 36.0) - 23 slagen netto, 34 slagen bruto
2. Fons Maas (hcp. 23.0) - 25 slagen netto, 32 slagen bruto
3. Frans Zwaans (hcp. 36.0) - 25 slagen netto, 36 slagen bruto


Zeelandse Golfkampioenschappen per 2013 opgeschaald naar Landerdse Golfkampioenschappen

ZEELAND / LANDERD – Vanaf volgend jaar worden de jaarlijks terugkerende Zeelandse Golfkampioenschappen (ZGK) opgeschaald naar een “interdorpelijk” kampioenschap waarin startplaatsen beschikbaar zijn voor golfers uit de gehele gemeente Landerd. In aanloop naar 2013, waarin deze uitbreiding zal plaatsvinden, zijn de startplaatsen die voor dit jaar nog beperkt vacant zijn, per direct beschikbaar gesteld voor golfers uit de gehele Gemeente Landerd.

Onder het motto van: “meer omvang staat gelijk aan meer mogelijkheden”, zal de uitbreiding van een lokaal naar een gemeentelijk evenement voor de 3e editie in 2013 een feit zijn. “We streven naar een meer professioneel evenement wat gepaard gaat met het aanspreken van een groter publiek en het vinden van een 18-holes, qualified golfbaan als homecourse”, aldus Tonnie van Deijne, mede-initiatiefnemer van de ZGK. De organisatie wil een gemeentelijk evenement opzetten en vergroot hiermee wellicht de kans op een groter deelnemersveld van ca. 72 golfers. “In aanloop tot volgend jaar zijn de openstaande startplaatsen voor zaterdag 1 september per direct beschikbaar gesteld voor golfers uit de gehele Gemeente Landerd. Met deze openstelling willen we een begin maken voor de uitbreiding van volgend jaar”.

De 2e editie van de Zeelandse Golfkampioenschappen vindt plaats op Golfpark De Leemskuilen in Uden. Alle golfende inwoners uit de Gemeente Landerd kunnen zich inschrijven via www.zeelandsegolfkampioenschappen.nl. De minimale leeftijd is achttien jaar en eenieder dient in het bezit te zijn van een GVB of geldige EGA handicap. Er wordt gespeeld volgens de “Rules of Golf” en de lokale regels zoals van kracht op Golfpark de Leemskuilen. Aanvang is om 13.30 uur en de ontvangst zal worden verricht door mevrouw W.C. Doorn-van der Houwen, burgemeestervan Landerd. Voor inschrijvingen op de slechts beperkt vacant zijnde startplekken of meer info, raadpleegt men de website of middels telefonisch contact met de organisatie op nr. 06-24287994.


Vooraankondiging tweede editie Zeelandse Golfkampioenschappen (ZGK)

ZEELAND – In navolging op de succesvolle eerste editie in 2011, vindt op zaterdag 1 september de tweede editie van de Zeelandse Golfkampioenschappen plaats. Evenals afgelopen jaar zal de titelstrijd plaatshebben op Golfpark De Leemskuilen in Uden. Alle golfende inwoners van Zeeland worden uitgedaagd om mee te dingen naar de eervolle vernoeming van “Zeelands Golfkampioen 2012”.

In navolging op talrijke andere lokale golfkampioenschappen, hebben Tonnie van Deijne en Theo Moorman uit Zeeland vorig jaar het initiatief genomen om een Zeelands equivalent te organiseren. “Het organiseren van een tweede editie is een logisch vervolg op het succes van afgelopen jaar”, aldus Van Deijne. “Dit jaar proberen we de startlijst met extra deelnemers aan te vullen, meer omvang staat gelijk aan meer mogelijkheden. We hebben het idee dat het evenement onder de Zeelandse golfers begint te leven, vanaf volgend jaar willen we opschakelen naar een meer professioneel evenement op een grotere, qualified golfbaan”. Het informele maar prestatiegerichte golftoernooi is toegankelijk voor iedereen die fanatiek golfen graag combineert met gezelligheid. Deelname aan de kampioenschappen is mogelijk voor alle in Zeeland woonachtige, of geboren golfers en golfsters. De minimale leeftijd is achttien jaar en eenieder dient in het bezit te zijn van een GVB of geldige EGA handicap. Er wordt gespeeld volgens de “Rules of Golf”en de lokale regels zoals van kracht op Golfpark de Leemskuilen. Ontvangst is om 13.30 uur en de wedstrijd gaat twee maal over 9 holes waarbij verschillende spelvormen zullen worden gehanteerd. De ZGK worden afgesloten met een gezellige borrel, gevolgd door een buffet en prijsuitreiking. Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 36 in verband met de capaciteit van de golfbaan. Voor meer informatie en inschrijvingen kijkt men op www.zeelandsegolfkampioenschappen.nl of neem telefonisch contact op met de organisatie op nr. 06-24287994.