Businessclub The Duke

Profiel

Landerdse Golfdag
In 2013 en 2014 zijn de jaarlijks terugkerende Zeelandse Golfkampioenschappen (ZGK) opgeschaald naar een “interdorpelijk” kampioenschap waarin startplaatsen beschikbaar zijn voor golfers uit de gehele gemeente Landerd. In het licht van deze ontwikkelingen, is de naam van het evenement toen gewijzigd in “Landerdse Golfdag” (LGD). Onder het motto van: “meer omvang staat gelijk aan meer mogelijkheden”, is de uitbreiding van een lokaal naar een gemeentelijk evenement een feit. De organisatie streeft naar een professioneel evenement dat gepaard gaat met het aanspreken van een groter publiek en het spelen op een 18-holes, qualified golfbaan. Dit is met voltooiing en de uitbreiding van The Duke, voorheen de Hooge Vorssel een feit. De Landerdse Golfdag is een informeel maar prestatiegericht golftoernooi, speciaal voor de Landerdse golfer die fanatiek golfen graag combineert met gezelligheid. Deelname aan de golfdag is uitsluitend mogelijk voor in de gemeente Landerd woonachtige, of geboren golfers en golfsters. De minimale leeftijd is achttien jaar en iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een GVB of geldige EGA handicap. Er wordt gespeeld volgens de “Rules of Golf”en de lokale regels zoals van kracht op de betreffende golfbaan.

De Landerdse Golfdag wordt opgedeeld in twee varianten, te weten; een kampioen-wedstrijd in de spelvorm Stableford (actieve hcp. 0-36, max. playing hcp. 28.0) en een recreatie-wedstrijd (hcp. 0 tot 54) in gecombineerde spelvormen Stableford (18 holes). Deelnemers aan de kampioen-wedstrijd worden uitgedaagd om mee te dingen naar de eervolle vermelding van “Landerdse Golfkampioen 2015”. De volledig verzorgde golfdag is inclusief lunchpakket en zal worden afgesloten met een luxe barbecue en gezellige borrel. Het aantal deelnemers is gelimiteerd en zal jaarlijks worden behandeld op volgorde van binnenkomst.   

Oorsprong Landerse Golfdag
In navolging van talrijke andere lokale golfkampioenschappen, hebben Tonnie van Deijne en Theo Moorman uit Zeeland in 2011 het initiatief genomen om een Zeelands equivalent te organiseren. Begin 2013 is men actief gaan zoeken naar representanten uit Schaijk en Reek, zodat er draagvlak ontstond voor de opschaling naar een golfdag voor golfers uit de gehele gemeente Landerd. Met de participatie van Mari van der Heijden (Schaijk) en Dominicus van Schaick (Reek) is er een nieuw bestuur gevormd dat alle kerkdorpen van de gemeente Landerd vertegenwoordigt.